Европейската комисия определи като положително развитие предложението на Австрия за отпадане на

...
Европейската комисия определи като положително развитие предложението на Австрия за отпадане на
Коментари Харесай

ЕК за еър Шенген: Предложението на Австрия е стъпка в положителна посока

Европейската комисия дефинира като позитивно развитие предложението на Австрия за отпадане на граничните инспекции при пътешестване по въздух от България и Румъния.

" Радваме се да забележим, че нещата се движат в позитивна посока ", сподели по този мотив представител на комисията на конференция в отговор на въпрос.

Разговорите не престават. Европейска комисия е подготвена да окаже нужната поддръжка, добави той. За Европейска комисия отбраната на външните граници е съществена задача и ще създадем по този начин, че да бъде обезпечено нужното финансиране, добави представителят и допълни, че европейската гранична работа " Фронтекс " е подготвена да увеличи поддръжката съгласно потребностите. ЕК е на мнение, че България и Румъния са подготвени за цялостно присъединение към Шенген от 2011 година, уточни представителят.

Предприехме няколко задачи в България и Румъния, с цел да проверим работата на място - две предходната година и една преди месец. Резултатът беше доста явен - работата по границите се прави, както би трябвало, заключи представителят.

След като през уикенда беше обявено за допустимо облекчение на австрийското несъгласие против Румъния и България за разширение на Шенген, министърът на вътрешните работи Герхард Карнер съобщи в радиоинтервю по първа стратегия на ОРФ: " Сега на ход е Комисията ".

Той сподели, че е сложил " ясни условия " пред Европейската комисия, които би трябвало да бъдат изпълнени, и че едвам тогава ще поддържа и повдигането на границите във въздушния трафик - " въздушния Шенген ".

" Въпросът е, че се нуждаем от прогрес в региона на отбраната на външните граници на Европейски Съюз ", означи министърът. По-конкретно той изиска от Комисията утрояване на броя на чиновниците на гранична полиция. Парите за инфраструктурата за отбрана на границите би трябвало да идват от Комисията на Европейски Съюз. Необходими са механически усъвършенствания, изключително на българско-турската и румънско-сръбската граница, акцентира той. Карнер прикани също за усилване на граничния надзор по сухоземните граници и приемането на търсещи леговище лица от страна на Румъния и България, изключително афганистанци и сирийци.

Искането за непрекъснат надзор по сухоземните граници беше обосновано от Карнер с " казуса с трафикантите на хора ". При подадени над 50 000 молби за леговище в Австрия, през летищата в страната са влезнали по малко 150 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР